Volwassenen - Schola Maior

De volwassenenafdeling van de Schola bestaat uit ongeveer 45 leden vanaf 18 jaar waaronder vrouwen (sopranen en alten) en mannen (tenoren en bassen). De volwassenen die bij de Schola zingen, maken deel uit van de Schola Maior. De repetities worden gegeven door Rector Cantus Jeroen Felix.

Schola Maior

Repetities en uitvoeringen (dag en tijd)

De repetities zijn één keer in de week op vrijdag van 20:00 uur tot 22:30 uur. Ze worden gegeven in het repetitiegebouw van de Schola, het Sint-Janshuis, achter de kathedraal. De uitvoeringen zijn één keer in de week op zondag om 10:00 uur tijdens de eucharistievieringen in de Sint-Janskathedraal; naast deze reguliere vieringen worden de vieringen bij katholieke hoogfeesten zoals onder andere Pasen, Kerstmis en Pinksteren ook door de Schola Maior - al dan niet in samenwerking met de jeugdafdelingen - muzikaal opgeluisterd.

Activiteiten

Naast de wekelijkse repetitie en uitvoering, heeft de Schola meer activiteiten waaronder het jaarlijkse Caeciliafeest, diverse dagjes uit en ongeveer eens in de drie jaar een buitenlandse reis. Daarnaast geeft de Schola jaarlijks meerdere concerten, zoals het eindpresentatieconcert en het kerstconcert. Naast het zingen zijn een flink aantal volwassenen binnen de Schola ook actief in een van de vele commissies. De een zet koffie, de ander bekijkt samen met de Rector Cantus de muziekkeuze voor de komende periode en weer een ander onderhoudt de Facebookpagina of zorgt voor leuke activiteiten voor de kinderen, en ga zo maar door. Op deze manier ben je ook buiten zingen actief en betrokken binnen de Schola, voor zover je dat zelf wilt natuurlijk.

Kosten

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 125,- per jaar. Na aanmelding ontvangt u een factuur van onze penningmeester. Er zijn geen bijkomende kosten behalve bij deelname aan extra activiteiten zoals bijvoorbeeld reizen.

Informatie

Voor meer informatie over de Schola - of als u lid wil worden - kunt u contact opnemen via de contactpagina.
Wilt u zich aanmelden om een keer te komen kijken bij een repetitie of om een stemtest aan te vragen, dan kan dat via dit formulier: aanmeldformulier.