Jongvolwassenen - Schola Iuventatis

De Schola Iuventatis werd in 1998 opgericht en bestaat uit ongeveer 10 meiden van tussen de 15 en 20 jaar die wekelijks op zondag om 10:00 uur of 11:45 uur samen met de Schola Maior of Schola Puerorum optreden in de kathedraal, maar ook zeer regelmatig zelfstandig naar buiten treden. Zo werkte de groep mee aan uitvoeringen van 'In memoriam Anne Frank' van de Engelse componist Howard Goodall en aan het 'Stabat Mater' van de Brabantse componist Andries Clement. Daarnaast gaf de Schola Iuventatis in het verleden ook zelfstandig concerten met o.a. uitvoeringen van de ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten.

Repetities en uitvoeringen (dag en tijd)

De repetities zijn één keer in de week op donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. Ze worden gegeven in het repetitiegebouw van de Schola, het Sint-Janshuis, achter de kathedraal. De uitvoeringen zijn één keer in de week op zondag om 10:00 uur of 11:45 uur tijdens de vieringen in de Sint-Janskathedraal. Uiteraard worden ook katholieke hoogfeesten zoals onder andere Pasen, Kerstmis en Pinksteren muzikaal opgeluisterd.

Activiteiten

Naast de wekelijkse repetitie en uitvoering, heeft de Schola meer activiteiten waaronder het jaarlijkse Caeciliafeest, diverse dagjes uit en ongeveer eens in de drie jaar een buitenlandse reis. Daarnaast geeft de Schola jaarlijks meerdere concerten, zoals het eindpresentatieconcert en het kerstconcert.

Kosten

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 120,- per jaar. Na aanmelding ontvangt u een factuur van onze penningmeester. Er zijn geen bijkomende kosten behalve bij deelname aan extra activiteiten.

Informatie

Ben je zelf een zingende meid van tussen de 15 en 20 jaar en zou je het leuk vinden om deel uit te maken van het koor en een keer mee te repeteren of een stemtest willen doen? Dat kan via dit formulier: aanmeldformulier.
Heeft u behoefte aan meer informatie over de Schola Iuventatis of bent u benieuwd of de groep te boeken is voor een evenement?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..