Video

Activiteit Jaar Beschrijving
Eucharistievieringen Sint-Janskathedraal 2020-heden Een overzicht van alle op de Nederlandse televisie uitgezonden eucharistievieringen in de Sint-Jan (via NPO Start).
Geloofsgesprek met Jeroen Felix 2021 Onze rector cantus Jeroen Felix, al 25 jaar dirigent van de Schola Cantorum 's-Hertogenbosch, is te gast bij Leo Feijen voor een geloofsgesprek. Als katholieken iets gemist hebben in de tijd van corona, dan is het samen zingen. Hij vertelt over zijn genezing door de muziek en de troost van zingen met elkaar in moeilijke tijden.
Zingen in de Sint-Jan tijdens de kerstdagen 2020 Emma, een van onze jeugdleden, vertelt aan het Jeugdjournaal hoe het is om tijdens de Kerstdagen in een bijna lege Sint-Jan te zingen.
Zingen op afstand: de kersteditie 2020 De kerstperiode ziet er dit jaar anders uit, ook voor de Schola. Omdat dit zo’n bijzondere tijd is voor ons, is er een speciale Zingen Op Afstand-editie gemaakt: een kersteditie waarin enkele koorleden letterlijk in de kerststal zingend te zien zijn. De video brengt dus ook de (inmiddels gesloten) kerststal goed in beeld: we hopen via deze digitale weg de kerstsfeer te verspreiden bij iedereen thuis. Namens de gehele Schola wensen we u een hele fijne kerst, een gezond en gelukkig 2021 en heel veel kijk- en luisterplezier toe!
Zingen op afstand:
The Vicar of Dibley - Howard Goodall
2020 Ondanks dat er al weer wekelijks door kleine groepen gezongen kan worden, is de Schola Cantorum zeker nog niet terug naar de oude manier van doen. Zo is er ook besloten de eindpresentatie, die aan het eind van elk schooljaar plaatsvindt, te verplaatsen naar het nieuwe jaar. In plaats daarvan zullen er 3 verschillende Zingen op Afstand-video's geplaatst worden, met als laatste onze jongedames: de Iuventatis. Zij zingen samen ‘The Vicar of Dibley’, geschreven door Howard Goodall.
Zingen op afstand:
The Lord's my Shepherd - Malcolm Archer
2020 Ondanks dat er al weer wekelijks door kleine groepen gezongen kan worden, is de Schola Cantorum zeker nog niet terug naar de oude manier van doen. Zo is er ook besloten de eindpresentatie, die aan het eind van elk schooljaar plaatsvindt, te verplaatsen naar het nieuwe jaar. In plaats daarvan zullen er 3 verschillende Zingen op Afstand video's geplaatst worden, met als tweede de grootste groep kinderen van de Schola: de Puerorum ABCD en Iuventatis. In het licht van de zomer die voor de deur staat en de vakantie die eraan komt zingen zij ‘The Lord’s my Shepherd’ van Malcolm Archer.
Zingen op afstand:
Het zenuwenlied
2020 Ondanks dat er al weer wekelijks door kleine groepen gezongen kan worden, is de Schola Cantorum zeker nog niet terug naar de oude manier van doen. Afgelopen jaar is de Puerorum F begonnen met zingen bij de Schola. Ze hebben kennis gemaakt met veel verschillende liedjes en leren hoe het is om in een koor te zingen, zoals ze bijvoorbeeld rond de kerstperiode hebben gedaan met het kerstconcert en verschillende missen. Ook de Puerorum E heeft niet stilgezeten: zij zijn afgelopen jaar begonnen met muziektheorie lessen en leren alles over het notenschrift. Beide groepen kregen er de zenuwen van niet meer normaal naar de repetities te kunnen, daarom is het wel zo toepasselijk dat ze samen 'Het Zenuwenlied' zingen vanuit hun woonkamers! 
Zingen op afstand:
Ave Verum - Philip Stopford
2020 Ondanks de coronacrisis maakt de Schola nog steeds muziek met elkaar. Om te zorgen dat alle vaste bezoekers van de diensten in de Sint-Jan nog steeds kunnen genieten van de gezangen is ‘Zingen Op Afstand 3’ gemaakt. Dit keer zingt de Schola Ave Verum van Stopford, een voor de Schola relatief nieuw stuk. Maar dat maakt voor de Schola niet uit, de samenklank in dit stuk maakt bij de leden veel los.
Zingen op afstand:
Magnificat - Hendrik Andriessen
2020 Ondanks de coronacrisis hebben we toch een manier gevonden om muziek te maken met elkaar. Om te zorgen dat al onze vaste bezoekers - met name in de meimaand - nog steeds kunnen genieten van het gezang is het Magnificat van Hendrik Andriessen op afstand met elkaar gezongen.
Klosterneuburger Messe
Johann Joseph Fux (1660-1741)
2020 Deze mis komt van de LP Muziek uit de Sint-Janskathedraal II (1977) en is opgenomen door de Schola onder leiding van oud-rector cantus Maurice Pirenne:
Kyrie | Gloria | Sanctus & Benedictus | Agnus dei
Zingen op afstand:
Hear my Prayer, O Lord - Henry Purcell
2020 Ondanks de coronacrisis hebben we toch een manier gevonden om muziek te maken met elkaar. In het teken van de Passietijd, het lijden van Jezus en ook toepasselijk bij de crisis: Hear My Prayer van Henry Purcell.
Muziek in de Sint-Janskathedraal
LP I, II en III
2020 Maurice Pirenne heeft in zijn rector cantus-periode drie opnamen gemaakt met de Schola Cantorum. Vanuit de Stichting Maurice Pirenne zijn deze opnamen vrijgegeven en hier te beluisteren:
Muziek in de Sint-Janskathedraal LP I
Muziek in de Sint-Janskathedraal LP II
Muziek in de Sint-Janskathedraal LP III
Passietijdsvideo's 2020 Voor de Passietijd is er een mooi programma samengesteld om toch de sfeer van deze periode in beeld en geluid te kunnen beleven in verband met het coronavirus:
Palmzondag | Witte Donderdag | Goede Vrijdag | Pasen
Vesperdienst: Biddend verbonden 2020 Viering ter afsluiting van de gebedscirkel Biddend Verbonden vanuit de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.
Een kleine griezel 2020 Er is een lied voor kinderen gemaakt door Paul (tekst) en Véronique (muziek) over het coronavirus, genaamd Een kleine griezel. Coen begeleidt op piano en zijn zoons Simon en David zingen het lied.
Brabant - Guus Meeuwis 2020 Voor de carnavalsmis van 2020 is een a capella bewerking gemaakt van dit alom bekende lied.
Schola - de serie 2019 De 10-delige miniserie 'Schola' uit de serie Goud van Brabant (Omroep Brabant), gemaakt door Hans Borgman.
Afleveringen: Trailer | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Making of: 1 | 2 | 3
Concertreis Bremen 2019 Korte sfeerimpressie van de concertreis naar Bremen op 12 en 13 oktober 2019
Matthäus Passion 2019 Vlog van de Schola Puerorum over het zingen van de Matthäus Passion in de Goede Week.
Spem in alium 2016-10 Registratie van het 40-stemmige werk Spem in alium van Thomas Tallis, uitgevoerd in de Sacramentskerk te Breda vanwege het 90-jarig jubileum van het gelijknamige koor.
Carnaval 2016 fragment van de Carnavalsmis in de Sint-Jan: "Onder de hoge bogen"
Concertreis Brussel 2015 Korte sfeerimpressie van de concertreis naar Brussel op 24 en 25 oktober 2015
Nederland Zingt 2014  
Herdertjesmis in de Sint-Jan 2013 Item in het Jeugdjournaal over Kerstmis en het zingen in de Sint-Jan
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2012-05  
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2011-05  
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2011-04  
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2010-11  
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2010-07  
Eucharistieviering in de Sint-Jan 2010-05