Cursus gregoriaans

Cursus gregoriaans

De laatste jaren zien we een opleving van de belangstelling voor het gregoriaans. Cd's met gregoriaanse gezangen komen zelfs voor in de top 40! Echter, veel belangstellenden beschikken niet over de muzikale achtergrond om gregoriaans te kunnen lezen en zingen! Veel mensen hebben wèl de behoefte en de wens om dit te kunnen doen. Om aan deze behoefte te voldoen, starten we met een cursus gregoriaans. In deze cursus staat het gregoriaans zingen centraal waardoor iedereen de muzikale en geestelijke rijkdom van het gregoriaans kan ervaren. Misschien is de cursus gregoriaans leren zingen wel iets voor jou!

Voor wie is de cursus?
Voor iedereen die kennis wil maken met deze eeuwenoude liturgische muziek. Er zijn geen toelatingseisen.

Wat is het doel?
Het doel is om al zingend kennis te maken met acht eeuwen muziek (tussen 300 en 1100), de oorsprong van de westerse muziek en daarnaast om de gezangen die in de Latijnse liturgie voorkomen te kunnen zingen.

De cursus in het kort:


Docent: Jeroen Felix
Dag/tijd: dinsdagavond 19:30-21:00 uur
Data (10 bijeenkomsten): 17 en 24 april; 15, 22 en 29 mei; 5, 12, 19 en 26 juni; 3 juli 2018.
Locatie: St. Janshuis, St. Janskerkhof 8 te 's-Hertogenbosch
Kosten: € 75,00 inclusief lesmateriaal

Meer informatie
Wilt u meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden
Deze cursus is al gestart. Aanmelden is voor deze cursus helaas niet meer mogelijk; houdt de website in de gaten voor komende cursussen.