Welkom!

Welkom op de website van de Schola Cantorum 's-Hertogenbosch! Of je nou lid bent van ons koor, (iemand van) het koor goed kent of pas een enkele keer van ons gehoord hebt, op deze website kun je alle informatie vinden die je zoekt.

De Schola Cantorum is het kerkkoor dat onlosmakelijk verbonden is met de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan in 's-Hertogenbosch, een van de meest bekende en mooie kerkgebouwen van heel Nederland. Hiervan getuigen de drukbezochte liturgievieringen in de meimaand en daarbuiten, de tentoonstellingen en de vele koor- en orgelconcerten. Vanzelfsprekend mag in zo'n kerk een goed koor niet ontbreken. De Schola Cantorum maakt van de Sint-Jan al eeuwenlang een muzikaal monument. We zeggen zelf altijd dat ons koor een moderne club in een klassieke omgeving is, een zangkoor waar de focus ligt op hoge kwaliteit waarbij een goede en gezellige sfeer hoog in het vaandel staat.

Op deze site vind je een overzicht van wie we zijn, waar onze activiteiten zoal uit bestaan en natuurlijk hoe je lid kunt worden. Als je toch niet kunt vinden wat je zoekt, kun je altijd contact opnemen met de gewenste persoon door gebruik te maken van de gegevens die op de contactpagina te vinden zijn. Veel plezier!

Cursus koorscholing

Heb je interesse in het zingen in koorverband of zing je inmiddels al in een koor, maar wil je leren om een (nog) betere zanger(es) te worden? Neem dan deel aan de cursus koorscholing! In deze kortlopende cursus, tien lessen van elk anderhalf uur, wordt aandacht gegeven aan het zingen in koorverband en helpt deze cursus om je functioneren te verbeteren in een koor. Voor meer informatie, klik hier.

 

Tenoren gezocht!

We zijn op zoek naar aanvulling voor onze tenorgroep! Door wat uitstroom in de afgelopen jaren is er in die stemgroep ruimte gekomen voor nieuwe zangers. Lijkt het je wat? Meld je dan aan voor een gesprek en vrijblijvende stemtest via deze pagina.

Snel naar:


Programma


Lid worden?


CD's


Schola op Facebook